Ik heb een vraag

(placeholder)

Over mij.


Mijn naam is Léon Dingemans. Mijn doel is om mensen in scholen beter en met plezier hun werk te laten doen. Leren en beter worden vind ik een houding van de onderwijsprofessional en die niet bepaald wordt door plannenmakerij.

Sinds 2004 werk ik als organisatieadviseur en trainer in het onderwijs (CPS, KPC groep). In 2009 ben ik naast mijn 'normale' werk begonnen met Creadief, mijn adviespraktijk waarin creatief denken en doen centraal staat met de focus op praktische toepasbaarheid. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als schoolleider en docent aan verschillende schooltypen.


In mijn werk begeef ik mij op het grensgebied van kennis, ervaring en intuitie met resultaat. Dit resultaat moet uiteindelijk merkbaar zijn voor de leerling waar het om draait. Resultaat dat er toe doet, vrij van invloed van hypes en quasi antwoorden door in het hier en nu te blijven.

Met mijn frisse kijk en ervaring wil ik mensen beter en plezieriger laten (samen)werken. Als het traditioneel kan en werkt is dat prima en door hier iets van af te wijken levert het meer op dan waar je om vraagt.

Dit doe ik door te vertellen, te luisteren, te kijken, vragen te stellen en duidelijke gezamenlijke doelen te stellen.

Eenvoud en humor kenmerken mijn werkwijze. Directheid en confrontatie -met respect-, zijn ingrediënten tijdens mijn werk.

Mijn omgevingsbewustheid is goed ontwikkeld en helpt mij bij het geven van feedback. Ik houd van bijeenkomsten met een onvoorspelbaar karakter, waarin mensen hun zekerheden, onzekerheden en weerstand tonen. Gaande de rit ontstaat er diepgang en het beoogde resultaat.


Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.


Opdrachtgevers                              Publicaties

Advies voor mensen in het onderwijs

Léon Dingemans   06 34603940